Картофени кюфтета с чеснов сос

Дата: 20.08.2015
Източник: Маринела
ТИТЛА: Помощник готвач
Картофени кюфтета с чеснов сос
 
Необходими продукти:
1,5 кг картофи
200-300 г сирене
1-2 глави лук
4 яйца
чубрица
сол
майонеза
черен пипер
олио за пържене
брашно за овалване
чесън (по желание)
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и се сваряват в леко подсолена вода с 2-3 скилидки чесън - само за лек аромат.
2
След това се намачкват или се пасират.
3
Прибавят се натрошеното сирене, настърганият лук, подправките, 1 яйце и 1 жълтък.
4
Сместа се омесва добре и се оставя да престои 1 час.
5
От сместа се оформят топки и се овалват в брашно, а после в добре разбития белтък и другото яйце.
6
Пържат се в сгорещено олио.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2016
Не сложих лук,панирах в брашно-яйце-брашно
1.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2016
Замених брашното за овалване с галета,стават разкошни...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта