Картофени кюфтета със сметанов сос

Любими на малки и големи
Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
170 г кашкавал
2 стръка пресен лук
1 яйце
6 с. л. зехтин
2 с. л. галета (+ за овалване)
2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за соса:
200 г заквасена сметана
2 ч. л. хрян от буркан
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Картофени кюфтета със сметанов сос
Картофите се обелват, режат се наедро и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се охлаждат много добре.
2
Картофени кюфтета със сметанов сос 2
След това се намачкват с преса за картофи.
3
Картофени кюфтета със сметанов сос 3
Смесват се с наситнения пресен лук, сол и черен пипер на вкус, яйцето, индийското орехче, настъргания кашкавал и галетата. Разбърква се добре.
4
Картофени кюфтета със сметанов сос 4
От сместа се оформят сплескани кюфтета.
5
Картофени кюфтета със сметанов сос 5
В тиган с незалепващо покритие се загряват 2 с. л. зехтин. Кюфтетата се овалват в галета и се пържат, до златисто, на три пъти, като се добавя зехтин.

6
Картофени кюфтета със сметанов сос 6
Сметаната се смесва с хряна и сол на вкус.
7
Картофени кюфтета със сметанов сос 7
Кюфтетата се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2019
Много вкусни, вместо соса направих снежанка със зак.сметана.
4.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2016
Добавихме и пресен чесан , копър и едно яйце и станаха невероятни . Заменихме галетата с корнфлейкс . Бон А пети :)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
Много съм доволна от вкуса!
2.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2016
Пропуснах лука,но се получиха много вкусни
1.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2015
Кюфтенцата и сосът станаха много вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: