Картофени пирожки

Дата: 11.10.2004
Източник: Бон Апети
Картофени пирожки
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
4-5 стръка магданоз
50 г масло
1 глава кромид лук
300-400 г мариновани печурки
олио за намасляване
1-2 с. л. брашно
2 яйца
30 г масло
1 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Картофени пирожкиКартофите се нарязват на едри кубчета и се сваряват. Наситненият лук се запържва до зачервяване в предварително загретите масло и олио, на умерен огън.
2
Картофени пирожки 2Добавят се нарязните надребно гъби. Ароматизира се с наситнения магданоз и се посолява.
3
Картофени пирожки 3Сварените картофи се намачкват на пюре, посоляват се. Добавя се маслото и отново се намачква. Поставят се яйцата и брашното. Бъркането се довършва с лъжица. Сместа се оставя да престои.
4
Картофени пирожки 4От тестото се взима по малко, поставя се върху обилно набрашнен плот и се оформят овални питчици, в които се слага от плънката. Затварят се, намазват се с разбито яйце, повърхността им се надупчва с вилица. Пекат се до зачервяване в обилно намаслена с олио тава, в предварително загрята до 180 градуса фурна. Поднасят се със сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта