Картофени понички

Любопитна и вкусна идея
Източник: Бон Апети
Дата: 20.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
50 мл прясно мляко
70 г краве масло
2 глави лук
150 г брашно
2 с. л. чесън на прах
1 с. л. лук на прах
1 с. л. пушен червен пипер
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за соса:
400 г кисело мляко
200 г майонеза
1 ч. л. дижонска горчица
1 скилидка чесън
4–5 стръка див лук
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Картофени понички
Лукът се наситнява и се пържи в 20 г масло, докато се карамелизира.
2
Картофени понички 2
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода.
3
Картофени понички 3
След това се отцеждат и докато са още топли, се намачкват с преса за картофи.
4
Картофени понички 4
Смесват се с карамелизирания лук, млякото и останалото масло, и се овкусяват със сол и черен пипер.
5
Картофени понички 5
Сместа се разстила в тава, върху хартия за печене и се прибира в хладилник за 4–6 часа.

6
Картофени понички 6
С голям ринг от картофеното тесто се изрязват кръгове=
7
Картофени понички 7
След това с по-малък ринг в средата на всеки кръг се прави дупка.
8
Картофени понички 8
В купа се смесват пушеният пипер, сухите лук и чесън, и брашното. Поничките се овалват в сместа.
9
Картофени понички 9
След това се потапят в разбити яйца.
10
Картофени понички 10
После отново се овалват в брашнената смес.
11
Картофени понички 11
Подреждат се в тави и се замразяват за поне 4 часа.
12
Картофени понички 12
След това се пържат на маслена баня, до златисто.
13
Картофени понички 13
Киселото мляко се смесва с майонезата, горчицата, наситнения див лук и стрития на паста чесън. Овкусява се със сол и черен пипер.
14
Картофени понички 14
Картофените понички се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: