Картофено плато с барбекю сос и дип

Дата: 19.09.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 едри картофа (1 кг)
8 с. л. зехтин
1-2 щипки гранулиран чесън
1 щипка чубрица
1-2 щипки червен пипер
1-2 щипки сминдух
1-2 щипки самардала
за барбекю соса:
100 г кетчуп (1/2 ч. ч.)
100 мл вода
2 с. л. кафява захар
2 с. л. винен оцет
1 с. л. сос
1 с. л. горчица
чили сос на вкус
за сметановия дип:
100 г заквасена сметана
1 стрък пресен лук

Начин на приготвяне:
1
Картофено плато с барбекю сос и дипКартофите не се белят, измиват се добре с грапава домакинска гъба, подсушават се, разрязват се на две и всяка половинка се реже на още четири части. Пържат се в предварително загретия зехтин около 20 минути под капак, като се разбъркват периодично.
2
Картофено плато с барбекю сос и дип 2Към края на пърженето картофите се подправят със сол, гранулиран чесън, чубрица, сминдух, самардала и червен пипер. Разбъркват се и се оттеглят от котлона.
3
Картофено плато с барбекю сос и дип 3Оцетът се налива в малка тенджерка, изсипва се кафява захар, добавят се горчица, кетчуп, вода, сос "Уорчестър" и чили сос. Вари се 5-10 минути.
4
Картофено плато с барбекю сос и дип 4Пресният лук се нарязва наситно, смесва се със сметаната и се посолява. Картофите се гарнират със соса и сметановия дип и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта