Картофи „Дофиноа“

Дата: 09.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи (стари)
500 мл животинска сметана
2 скилидки чесън
1/8 ч. л. индийско орехче
краве масло за намазване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофи „Дофиноа“Картофите се обелват и се нарязват на много тънки парчета (1 мм) с помощта на ренде, тип „мандолина“.
2
Картофи „Дофиноа“ 2Сметаната се смесва със стрития на паста чесън, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус. Картофите се заливат със сметаната и се разбъркват добре.
3
Картофи „Дофиноа“ 3Картофите се подреждат плътно един до друг в намазана с масло тава, като между пластовете се налива от сметаната. Заливат се с останалата сметаната и се покриват с алуминиево фолио.
4
Картофи „Дофиноа“ 4Пекат се около час и половина в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. След това фолиото се отстранява и ястието се допича за още 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Картофи „Дофиноа“ 5Охлажда се леко, нарязва се и се сервира.




Съвет: Ако нямате ренде тип „мандолина“, оформете картофите на тънки резени с помощта на белачка.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2016
Много вкусни. Аз добавих и малко кашкавал отгоре и се получиха чудесно!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2016
страхотни са
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта