Картофи „Дофиноа“

Малко продукти – перфектен резултат
Източник: Бон Апети
Дата: 09.03.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи (стари)
500 мл животинска сметана
2 скилидки чесън
1/8 ч. л. индийско орехче
краве масло за намазване
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Картофи „Дофиноа“
Картофите се обелват и се нарязват на много тънки парчета (1 мм) с помощта на ренде, тип „мандолина“.
2
Картофи „Дофиноа“ 2
Сметаната се смесва със стрития на паста чесън, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус. Картофите се заливат със сметаната и се разбъркват добре.
3
Картофи „Дофиноа“ 3
Картофите се подреждат плътно един до друг в намазана с масло тава, като между пластовете се налива от сметаната. Заливат се с останалата сметаната и се покриват с алуминиево фолио.
4
Картофи „Дофиноа“ 4
Пекат се около час и половина в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. След това фолиото се отстранява и ястието се допича за още 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Картофи „Дофиноа“ 5
Охлажда се леко, нарязва се и се сервира.




Съвет: Ако нямате ренде тип „мандолина“, оформете картофите на тънки резени с помощта на белачка.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2016
Много вкусни. Аз добавих и малко кашкавал отгоре и се получиха чудесно!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2016
страхотни са
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: