Картофи с бекон и топено сирене

Дата: 20.03.2015
Източник: Стелла Иванова
ТИТЛА: Чирак
Картофи с бекон и топено сирене
 
Необходими продукти:
600-800 г картофи
3 с. л. олио (или зехтин)
200 г топено сирене
250 г бекон
200 мл течна готварска сметана
200 г кашкавал
сол, черен пипер и копър на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват и се сваряват до готовност (без да се белят). След това се обелват, нарязват се на кубчета и ке слагат в намаслена огнеупорна тава.
2
Междувременно в голям тиган се сгорещява мазнината. Прибавя се нарязаният на кубчета бекон и се запържва до златисто. Добавят се нарязаното топено сирене и сметаната и се готви на тих огън, като се разбърква постоянно, докато се получи гладка смес. Сосът се овкусява със сол и черен пипер и картофите се заливат с него.
3
Картофите се запичат за 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна. След това тавата се изважда, а картофите се поръсват с настърган кашкавал и отново се връщат във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта