Картофи с бекон в керемидка

Дата: 22.12.2013
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Картофи с бекон в керемидка
 
Необходими продукти:
680 г картофи
120 г пушен бекон
110 г пушено топено сирене
1 глава лук
4 с. л. кисело мляко
2 с. л. майонеза
1 ч. л. дижонска горчица
70 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва наситно, а беконът - на кубченца. Посолява се, прибавя се черният пипер и съставките се разбъркват. Изсипват се в керемидката върху маслото, което е на дъното. Киселото мляко, майонезата и дижонската горчица се разбъркват добре и с тях се поливат картофите и бекона.
2
На парченца се нарязва пушеното топено сирене и с него се поръсват картофите. Слагат се във фурната и се запичат за 30 минути на 250 градуса. Ястието се сервира топло.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2014
Тъй като не съм голяма почитателка на варените картофи изпробвах както класическата рецепта предоставена от вас, така и моя си модифицирана. Промяната, която аз направих беше да запека картофите преди това, като в последствие добавих останалите продукти. Освен това вместо топено сирене може да се използва и кашкавал - всички варианти се получават вкусни :)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
Ако искате можете да замените киселото мляко със сметана. Получава се също много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта