Картофи с чубрица, кашкавал и млечен чеснов сос

Дата: 21.04.2010
Източник: Бон Апети
Картофи с чубрица, кашкавал и млечен чеснов сос
 
Необходими продукти:
800 г картофи
2 скилидки чесън
2 стръка копър
100 г кисело мляко
200 г майонеза
кълнове за украса
сол и бял пипер на вкус
зехтин за намазване
2 стръка чубрица
200 г кашкавал
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се белят, сваряват се в подсолена вода, отцеждат се и се поставят в купа.
2
Намачкват се и се овкусяват с наситнената чубрица, сол и пипер. Пюрето се разпределя в намазнен със зехтин съд за печене или метални пръстени. Поръсва се настърганият кашкавал и се пече до златисто на 200 градуса.
3
Наситнените копър и чесън за соса се смесват с майонезата, киселото мляко и солта.
4
Запечените картофи се заливат с готовия сос  и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта