Картофи с гъби

Дата: 30.08.2016
Източник: Teodorina Tsankova
ТИТЛА: Експериментатор
Картофи с гъби
 
Необходими продукти:
4 големи пресни картофа
50 г бекон
1 глава лук
1 кубче гъбен бульон
1 яйце
1 с. л. краве масло
100 г пресни гъби
50 г сирене (или кашкавал)
2 с. л. кисело мляко
черен пипер на вкус
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват добре и се варят цели и необелени.
2
Беконът се нарязва на парченца и се изпържва. Прибавят се ситно нарязаният лук и стритото кубче гъбен бульон, и се задушава за кратко (3-5 минути) с малко вода (2-3 с. л.).
3
Яйцето се разбърква с маслото, прибавят се почистените и наситнени гъби, беконът и лукът. Овкусява се с черен пипер и се разбърква.
4
Картофите се издълбават и се пълнят с получената смес. Отгоре се слага по 1/2 с. л. кисело мляко.
5
Подреждат се в намазана с олио тава, в която се налива малко вода и се запичат в предварително загрята на 200 градуса фурна, като тавата се слага в средата на фурната.
6
Преди да се извадят от фурната, се поръсват с настърганото сирене (или кашкавал).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта