Каша от гъби

Рецептата е от Единен сборник с рецепти за заведения за обществено хранене
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 23.05.2015
Каша от гъби
Каша от гъби
Каша от гъби
Каша от гъби
Каша от гъби
 
Необходими продукти:
1100 г пресни гъби
150 г краве масло
250 г брашно
1 г черен пипер
8 г сол


Начин на приготвяне:
1
Почистените гъби се накисват в студена вода. След около 20-30 минути се измиват обилно с вода, нарязват се надребно и се сваряват, докато омекнат.
2
Брашното се запържва в маслото, до златисто и се залива с отварата от гъбите, като се разбърква.
3
След като кипне, се прибавят сварените гъби, посолява се и се оставя да ври, на слаб огън, докато се сгъсти, като от време на време се разбърква.
4
Готовата каша се поръсва със ситно смлян черен пипер и се поднася гореща.


Съвет:
Аз нарязах гъбите предварително.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2020
Страхотно, бързо и лесно
4.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2017
Стана супер, сложих и малко сметана за разкош:)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2015
Стана супер.
2.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2015
Накрая добавям и пресен накълцан магданоз
1.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2015
Много любима рецепта ! Аз вместо да варя гъбите ги задушавам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: