Кашкавал на тиган със свежа салата

Дата: 03.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г кашкавал
250 г чери домати
1 морков
1 връзка пресен лук
1/2 връзка копър
50 г бейби спанак
30 г рукола
50 г маслини „Каламата”
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”
2 с. л. балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кашкавал на тиган със свежа салатаКостилките на маслините се отстраняват, пресният лук се реже косо натънко, а копърът се наситнява.
2
Кашкавал на тиган със свежа салата 2Доматите се разполовяват, морковът се реже на ленти с белачка.
3
Кашкавал на тиган със свежа салата 3В купа се сипват лукът, копърът, разполовените маслини, морковът, доматите, спанакът и руколата.
4
Кашкавал на тиган със свежа салата 4Балсамовият оцет, зехтинът, сол и черен пипер се смесват и хубаво се разбъркват.
5
Кашкавал на тиган със свежа салата 5Кашкавалът се реже на плочки с дебелина 1–2 см. Запича се в силно сгорещен тиган с незалепващо покритие, от двете страни, за по 2–3 минути.
6
Кашкавал на тиган със свежа салата 6Кашкавалът се сервира със салатата, която по желание може да се поднесе с кълнове.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2016
Оставих за малко кашкавала във фризера преди да запека
8.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2014
Уникално!
7.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2014
традиционно и вкусно
6.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2014
МНого вкусно и много лесно и бързо. Салата много добре се комбинира със запечения кашкавал. Много подходящо за вечеря. Препоръчвам!!!
5.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
Колкото по-твърд е кашкавалът, е по-добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта