Кашкавалки

Дата: 17.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ч. ч. брашно (около 500 г)
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
50 г краве масло
150 г кашкавал
1 пакетче суха мая
3/4 ч. л. сол
1 с. л. захар
1 с. л. сусам
50 г краве масло за намазване
брашно за разточване
зехтин за намазване на купата
 

Начин на приготвяне:
1
Кашкавалки
Маята се разтваря в затопленото прясно мляко, заедно със захарта и 1 с. л. брашно. Оставя се да шупне.

 


2
Кашкавалки 2
В купа се слагат брашното и солта, прави се кладенче, сипват се разтопеното краве масло и шупналата мая. Замесва се меко тесто, което след това се меси на набрашнен плот.

 

 


3
Кашкавалки 3
Поставя се в чиста купа, намазана със зехтин, и се оствя да втаса за около 1 час.

 


4
Кашкавалки 4
Кашкавалът се настъргва на едро ренде.

 


5
Кашкавалки 5
Тестото се разточва с дебелина 1 см върху набрашнен плот.

 


6
Кашкавалки 6
Намазва се с разтопеното масло и отгоре се поръсва кашкавалът.

 


7
Кашкавалки 7
Завива се на стегнато руло на дългата страна. Нарязват се парчета с дебелина около 2–3 см.

 


8
Кашкавалки 8
Поставят се в тава, покрита с хартия за печене. Поръсват се със сусам.

 


9
Кашкавалки 9
Кашкавалките се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (34)
34.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2016
Много лесни и вкусни ! Препоръчвам !
33.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Бързи,лесни,много вкусни и мекички (поне веднага след печенето). Дано са така и на следващия ден.
32.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Цветомила, времето за втасване е относително и зависи също така и от температурата в помещението, където се намира тестото. Затова в рецептата е посочено „около 1 час“.
31.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Анни, посочените 4 ч. ч. са около 500 г брашно.
30.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
СТРАХОТНА ЗАКУСКА
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта