Катърлък със сини сливи

Гост: Деспа Василева, Даскаловата къща, град Трявна
Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 свински джолан
4 глави лук
2 шепи сушени сини сливи
7 стръка магданоз
1/2 кубче пилешки бульон
1 ч. ч. доматен сок
1 к. ч. олио
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Катърлък със сини сливи
Джоланът се сварява, след това се обезкостява и се нарязва на малки парчета. Слагат се в дълбока тенджера и се налива малко от бульона, в който се е варил джоланът.
2
Катърлък със сини сливи 2
Лукът се нарязва наситно и се прибавя в тенджерата. Вари се, докато течността се изпари. Подправя се с олио, червен пипер и сол.
3
Катърлък със сини сливи 3
Слагат се сините сливи и се долива от бульона, в който се е варил джоланът, колкото да се покрият продуктите. Овкусява се с доматен сок и 1/2 кубче пилешки бульон. Оставя се да къкри на тих огън около 1 час. Към края се поръсва с нарязания наситно магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: