Кацудон

Дата: 05.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 шницела „Тонкацу“
200 г ориз за суши
250 мл рибен бульон
2–3 яйца
2 стръка пресен лук
2 с. л. оризово вино „Мирин“
2 с. л. соев сос
1 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Кацудон Оризът се измива добре под течаща студена вода. Слага се в съд и се залива с вода, колкото да го покрие. Готви се без капак, докато водата заври. След това силата на огъня се намалява, съдът се похлупва и оризът се вари 10 минути. Дърпа се от огъня и и се оставя похлупен за още 10 минути.
2
Кацудон  2В голям тиган се сипват бульонът, оризовото вино, соевият сос и захарта. Оставят се да кипнат и се готвят 2–3 минути.
3
Кацудон  3След това силата на огъня се намалява, а в съда се слагат нарязаните на парчета шницели "Тонкацу".
4
Кацудон  4Яйцата се разбиват добре и се наливат върху месото в съда, поръсва се с половината от наситнения пресен лук, готви се под капак за минута–две.
5
Кацудон  5В купички за сервиране се разпределя част от сварения ориз, върху него се поставя свинското с яйцата и образувалият се сос.
6
Кацудон  6Ястието се сервира с останалия пресен лук. По желание се поръсва с лентички нори водорасли.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


344 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта