Каубойски спагети

Източник: Бон Апети
Дата: 11.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет спагети
600-700 г домати
500 г телешка кайма
150-200 г кашкавал
50 г ивици бекон
200-250 мл бира
3 стръка лук
2 скилидки чесън
7 листа босилек
1 с. л. сос "Уорчестър"
1 ч. л. риган
лют червен пипер на вкус
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Каубойски спагети
Ивиците бекон се изпичат върху сух тиган от двете страни. След това се изваждат, а мазнината в тигана се запазва. Доматите се почистват и се пюрират.
2
Каубойски спагети 2
Спагетите се сваряват според указанията на опаковката.
3
Каубойски спагети 3
Каймата се запържва в мазнината от бекона. Намачква се с преса за пюре, за да стане на трохи, и се налива бирата.
4
Каубойски спагети 4
Щом каймата се запържи леко, се добавят нарязаният на кръгчета лук и наситненият чесън и се овкусява със сос "Уорчестър".
5
Каубойски спагети 5
Наливат се пюрираните домати, подправя се с черен пипер и с лют червен пипер, посолява се и ври 15 минути. 3 минути преди да се свали котлона, сосът се подправя с риган.
6
Каубойски спагети 6
Непосредствено преди сосът да се оттегли, се прибавят нарязаният на кубчета кашкавал и топлите сварени спагети. Разбърква се и се ароматизира с наситнен босилек.
7
Каубойски спагети 7
При сервиране всяка порция спагети се поръсва с нарязания наситно запечен бекон.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2014
Невероятна комбинация от вкусове!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: