Кавърма от пиле

Дата: 17.03.2016
Източник: Бон Апети
Кавърма от пиле
 
Необходими продукти:
1 пиле
100 г краве масло
40 г брашно
2 стръка праз
1/2 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилето се разфасова.
2
От фенера се приготвя бульон.
3
Празът се наситнява и се задушава в маслото и 100 мл бульон.
4
Добавя се пилешкото (без гърдите) и се готви, докато месото стане златисто.
5
Слагат се и пилешките гърди и се готви около 5 минути.
6
Наливат се 600 мл бульон.
7
Овкусява се с чубрицата и ястието се оставя да къкри на слаб огън, до готовност на пилешкото.

8
След това месото се изважда.
9
Брашното се разбърква в малко студена вода, заедно с червения пипер. Сипва се в ястието и се готви, до сгъстяване на соса.
10
Месото се връща в съда и кавърмата се сервира, по желание поръсена с нарязан наситно пресен магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта