Кавърма от телешки вкусотии

Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2005
Кавърма от телешки вкусотии
 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе
1 кг телешко месо от врат или джолан
700 г телешки език
1/2 кг лук
2 моркова
3 скилидки чесън
200 г краве масло
200 мл бяло вино
1 с. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Кавърма от телешки вкусотии
Лукът се нарязва наедро и се запържва в нагорещено олио. Морковите се нарязват на колелца, а чесънът – наситно, след което се прибавят към лука. Всичко се задушава.
2
Кавърма от телешки вкусотии 2
Телешкото месо се сварява с дафинов лист, черен пипер и бахар и след като омекне, се нарязва на средни по големина парчета.
3
Кавърма от телешки вкусотии 3
Телешкият език се сварява и нарязва по същия начин, като времето за варене е малко по-дълго. (Добре е свареният телешки език да се потопи веднага в студена вода, за да се обели по-лесно)
4
Кавърма от телешки вкусотии 4
Нарязаното месо се добавя към задушените зеленчуци, след което се налива виното. Оставя се да се задуши още 3-4 минути и всичко се прехвърля в голяма тепсия. Добавя се малко вода и се слага в нагорещена фурна при температура около 180 градуса.
5
Кавърма от телешки вкусотии 5
Маслото се разтопява в нагорещен тиган, добавя се червеният пипер и свареното, нарязано на малки парченца шкембе. Когато ястието във фурната е почти готово, се добавя шкембето и се пече, докато образува златиста коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: