Кайсиев пай с белтъчна заливка

Дата: 10.06.2010
Източник: Бон Апети
Кайсиев пай с белтъчна заливка
 
Необходими продукти:
300 г брашно
3 белтъка
2 щипки канела
200 мл компот кайсии (плодовете)
1 с. л. пудра захар
4 с. л. краве масло
2 яйца
50 мл прясно мляко
1 ч. л. сода за хляб
2 с. л. пудра захар
 

Начин на приготвяне:
1
Кайсиев пай с белтъчна заливкаВ купа се смесват брашното, млякото, захарта, канелата и яйцата. Добавя се содата и се разбърква, докато се получи гъста хомогенна смес. Изсипва се в предварително намазана с маслото тавичка.
2
Кайсиев пай с белтъчна заливка 2Кайсиите се подреждат върху тестото и паят се пече около 20 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
3
Кайсиев пай с белтъчна заливка 3Белтъците с пудрата захар се разбиват на сняг и с него се покрива изпечения и изстинал пай. Връща се за 2–3 минути в сгорещена до 220 градуса фурна, докато заливката добие приятен меден цвят. Сервира се студен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта