Кайсиева крем торта с череши

Дата: 17.07.2003
Източник: Бон Апети
Кайсиева крем торта с череши
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
3–4 кайсии
1 ч. ч. обезкостени череши
кора от 1/3 портокал
1 ванилия
3/4 ч. ч. захар
2 с. л. кисело мляко
250 г извара
1 1/2 с. л. нишесте
1/2 ч. ч. захар
150 мл прясно мляко
2 жълтъка
60 г краве масло
1/2 ч. ч. пудра захар
1 пакет желатин
 

Начин на приготвяне:
1
Кайсиева крем торта с черешиСъставките за блата се разбиват в кухненски робот или на ръка до образуването на мазни трохи. След това се месят на ръка до получаването на меко тесто, което се покрива с фолио и се поставя в хладилника, за да се стегне.
2
Кайсиева крем торта с череши 2Млякото за яйчения крем се кипва. Останалите продукти се разбиват с миксер, докато кремът започне да избледнява, след което при непрекъснато бъркане на тънка струйка се сипва млякото. След като сместа го поеме, кремът се връща отново в тенджерката и се вари на слаб огън при непрекъснато бъркане с тел, докато се сгъсти.
3
Кайсиева крем торта с череши 3Кората от портокала се почиства от вътрешната страна и накълцва наситно. В купа с миксер се разбъркват всички останали продукти, докато сместа добие консистенцията на майонеза.
4
Кайсиева крем торта с череши 4Топингът се приготвя, като в тенджерка за 1–2 минути се кипват почистените и нарязани наедро череши заедно с 100–150 мл вода. Желатинът се разтваря според указанията върху опаковката и се разбърква с изстиналите череши.
5
Кайсиева крем торта с череши 5Студеното тесто за блата се поставя между 2 листа фолио и се разточва в диаметър, малко по-голям от формата на намасления и набрашнен съд за печене. Тестото се поставя, като леко излиза от съда. Излишното тесто се отстранява, блатът се набожда с вилица и се пече 10–15 минути на 220 градуса.
6
Кайсиева крем торта с череши 6Изстиналият яйчен крем се смесва с пълнежа и се разбърква. Получената смес се изсипва върху изпечения блат и се разпределя равномерно. Ветрилообразно се аранжира с резени кайсия и плодове череши и се залива с приготвения топинг. Десертът се консумира добре охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта