Кебап с патладжан и шилешко с доматен пилаф

Дата: 12.10.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400-500 г шилешко месо от бут
1/2 ч. л. кориандър
5-6 стръка магданоз
2 домата
30-40 г масло
50 г бадеми
300 г ориз
1/2 ч. л. канела
1 ч. л. смлян кимион
4-5 с. л. олио
4 зърна бахар
3-4 стръка магданоз
1 глава лук
2 патладжана
3 скилидки чесън
1 кубче пилешки бульон
 

Начин на приготвяне:
1
Кебап с патладжан и шилешко с доматен пилафПатладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина 1 пръст, поръсват се със сол и се оставят да престоят 30 минути, за да се отцеди горчивият им сок. След това се изплакват, подсушават се и се нарязват на кубчета.
2
Кебап с патладжан и шилешко с доматен пилаф 2Месото се нарязва на малки късове, лукът – наситно. Месото се слага в тенджера с предварително загрятото олио и се запържва, като в началото не се разбърква. След това се изсипва лукът, разбърква се и се задушава под капак, докато се изпари месният сок.
3
Кебап с патладжан и шилешко с доматен пилаф 3Оризът се залива с вряла вода и се изчаква водата да се охлади. След това се изплаква с леденостудена вода.
4
Кебап с патладжан и шилешко с доматен пилаф 4Към задушеното месо се добавят нарязан наситно чесън, канела, кимион, бахар и сол. Слагат се патладжанените кубчета и се запържват 3-4 минути. След това се налива гореща вода, която да е на нивото на продуктите. Къкри още 20 минути на тих огън.
5
Кебап с патладжан и шилешко с доматен пилаф 5В отделна тенджера се наливат 600-650 мл вряла вода, стрива се бульонът и след като кипне, се изсипва оризът. Ври 10 минути на тих огън, след това се похлупва и се оставя да престои 10 минути. Ароматизира се с кориандър.
6
Кебап с патладжан и шилешко с доматен пилаф 6Бадемите се смилат наедро и се запържват в предварително разтопеното масло. Изсипват се в ориза заедно с нарязаните на кубчета домати. Поръсва се с наситнен магданоз.

7
Кебап с патладжан и шилешко с доматен пилаф 7Месото се сервира върху канапе от пилаф и по желание се декорира с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта