Кефал на скара с орехов сос и картофи на фурна

Дата: 01.09.2011
Източник: Бон Апети
Кефал на скара с орехов сос и картофи на фурна
 
Необходими продукти:
2 кефала (по 400 г всеки)
100 мл зехтин
сокът от 1 лимон
2 стръка розмарин
сол и черен пипер на вкус
за ореховия сос:
250 г орехови ядки орехови ядки
6 стръка магданоз
6 стръка копър
2 филии стар хляб
50 мл прясно мляко
2 скилидки чесън
сокът от 1 лимон
100 мл зехтин
2 резена лимон
сол и черен пипер на вкус
за картофите:
1 кг дребни пресни картофи
4 скилидки чесън
100 г краве масло
5 стръка копър
сол, черен пипер и самардала на вкус

Начин на приготвяне:
1
Кефал на скара с орехов сос и картофи на фурна
Картофите се измиват, слагат се в тава, овкусяват се със сол, пипер и самардала. Отгоре се слага чесъна, предварително смачкан и маслото.


2
Кефал на скара с орехов сос и картофи на фурна 2
Карофите се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути.


3
Кефал на скара с орехов сос и картофи на фурна 3
Рибата се почиства от вътрешностите и люспите. В нея се слага резен лимон и стрък розмарин. Овкусява се със сол и черен пипер.


4
Кефал на скара с орехов сос и картофи на фурна 4
В купа се смесват зехтина и лимоновият сок за рибата, разбърква се .


5
Кефал на скара с орехов сос и картофи на фурна 5
Рибите се намазват от двете страни с получената смес.


6
Кефал на скара с орехов сос и картофи на фурна 6
Пече се на скара от двете страни до зачервяване. По време на печенето също се маже със сместа.


7
Кефал на скара с орехов сос и картофи на фурна 7
Хлябът се накисва в млякото за 1 минута.


8
Кефал на скара с орехов сос и картофи на фурна 8
В блендер се слагат орехите, магданозът, копърът, обеленият чесън, сокът от лимона, зехтинът и хлябът с млякото. Разбива се до получаване на гладък сос. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.


9
Кефал на скара с орехов сос и картофи на фурна 9
Рибата се поднася гарнирана с картофите, поръсени с наситнения копър и соса.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2014
Сосчето е добро, но тежичко. Получи се повече количество от необходимото, но го затворих в буркан и имам песто подходящо за дресинг на зелена салата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта