Кефал плакия

Гост: Стефан Иванов
Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2002
Кефал плакия
 
Необходими продукти:
2 кефала
8 глави лук
6-7 домата
1 глава чесън
1 лимон
1/2 к. ч. олио
1 дафинов лист
2 с. л. червен пипер
черен пипер
бахар
магданоз
босилек
сол


Начин на приготвяне:
1
Кефал плакия
В тиган се наливат олио и 1/2 ч. ч. вода, прибавя се нарязан наедро лук и се задушава, докато омекне. След това се подправя със сол, бахар, дафинов лист, черен и червен пипер.
2
Кефал плакия 2
Доматите и лимонът се нарязват на колелца. Рибата се почиства от перките и главата, нарязва се на филийки и се подрежда в глинен гювеч. Залива се със задушения лук, слагат се доматите, върху тях се подреждат резени лимон.
3
Кефал плакия 3
Ястието се поръсва обилно с нарязан магданоз и босилек, слагат се цели скилидки чесън с обелките, захлупва се и се пече 40-50 минути в умерено загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: