Кекс с цитруси и ядки

Гост: Даниела Георгиева, главен готвач на "Централ Парк Хотел"
Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
175 г захаросани кори от цитрусови плодове
150 г масло
130 г пудра захар
125 г брашно
60 г лешници
50-60 г стафиди
50 г сини сливи
30 г горчив шоколад
2 яйца
30 мл ром
1/2 капсула есенция ванилия
1/2 пакетче бакпулвер
1 ч. л. канела
1 щипка сол
600 мл прясно мляко
1 пакетче ванилов пудинг
2-3 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Кекс с цитруси и ядки
Лешниците се нарязват наедро и се смесват с корите от цитрусови плодове.
2
Кекс с цитруси и ядки 2
Добавят се нарязаните на по-дребно сини сливи, стафидите, нарязаният на парченца шоколад.
3
Кекс с цитруси и ядки 3
Сместа се разбърква и се залива с рома.
4
Кекс с цитруси и ядки 4
След това се ароматизира с ванилия и канела, разбърква се отново и се оставя да престои няколко часа.
5
Кекс с цитруси и ядки 5
Маслото и пудрата захар се слагат в дълбок съд и се разбиват с миксер. Към сместа едно по едно се добавят яйцата.
6
Кекс с цитруси и ядки 6
Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя към разбитите масло и яйца, като разбиването продължава.
7
Кекс с цитруси и ядки 7
Сипват се маринованите плодове и ядки, посолява се и се разбърква добре.
8
Кекс с цитруси и ядки 8
Сместа се сипва в намазнена и набрашнена продълговата форма. Кексът се пече 1 час в предварително загрята на 170 градуса фурна.
9
Кекс с цитруси и ядки 9
Пудингът за соса се разтваря в малко студено мляко. Останалото мляко се загрява със захарта и щом кипне, в него се налива разтвореният пудинг. Сосът се бърка, докато се сгъсти.
10
Кекс с цитруси и ядки 10
Кексът се поднася нарязан на филийки и отстрани се гарнира с готовия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: