Кесадия

Дата: 14.03.2012
Източник: Бон Апети
Кесадия
 
Необходими продукти:
за пшеничната тортиля:
210 г брашно тип „00”
50 г свинска мас
1 щипка бакпулвер
120 мл вода
5 г сол
2 с. л. краве масло за запържване
100 г заквасена сметана за гарниране
за плънката:
300 г пушено пилешко филе
300 г кашкавал
1 домат
за салцата „Пико де гайо“:
1 домат
1/2 зелена чушка
1/2 глава лук
1 люта чушка по желание
1/2 връзка пресен кориандър
50 мл зехтин
сол и чесън на прах на вкус
за гуакамолето:
1 авокадо
1/2 домат
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. зехтин
1/2 връзка пресен кориандър
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кесадия
В купа се смесват брашното за тортилята, солта, бакпулверa и разтопената мас. Бърка се с лъжица, налива се водата и се замесва гладко тесто. Оставя се да почине 10 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.


2
Кесадия 2
После се оформят 6 топки, кото се разточват.


3
Кесадия 3
Запичат се от двете страни до златисто, на сух тиган с незалепващо покритие.


4
Кесадия 4
Пилешкото и доматът се нарязват на кубчета. Кашкавалът се настъргва.


5
Кесадия 5
Върху половината от готовата тортиля се разпределя пилешко, домат и кашкавал.


6
Кесадия 6
Прегъва се надве и се слага в сгорещен тиган със загрятото масло, за да хване хрупкава коричка. Обръща се и от другата страна.


7
Кесадия 7
Салцата се приготвя, като доматът, зелената чушка, лютата чушка и лукът се нарязват наситно. Смесват се и към тях се прибавят зехтина, сол, чесън на прах и наситнения кориандър. Всичко се разбърква добре.


8
Кесадия 8
За гуакамолето се отделя месото на авокадото и се намачква. Добавя се доматът, нарязан на много ситно, чесънът смачкан на паста, наситнения кориандър, сокът от лимон и зехтинът. Овкусява се със сол.


9
Кесадия 9
Тортилята се сервира разрязана на 4 и се гарнира с „Пико де гайо”, гуакамоле и заквасена сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
А дали ще имате желание да направите ,,телешко със патладжани" ... Имаше го във Фенси :) Патладжана се топеше.Беше много вкусно ястие!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Много вкусна рецепта! Сега ще я пробвам :) Сутринта гледах предаването и много ми хареса !
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
страхотна е!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта