Кешкек

Дата: 26.03.2004
Източник: Бон Апети
Кешкек
 
Необходими продукти:
1/2 пиле (кокошка)
1/2 кг грухано жито
 

Начин на приготвяне:
1
КешкекЖитото се сварява за 3–4 часа, без да се посолява. В случай, че се използват цели житни зърна, житото се начуква в хаванче, докато паднат люспите. Мие се в няколко води, докато водата стане бистра.
2
Кешкек 2Отделно се сварява пилето.
3
Кешкек 3След като житото и пилето са сварени, се слагат в общ съд и се посоляват. Оставя се да ври на тих огън около 2 часа, като непрекъснато се бърка, за да се разкъса пилето и да се смеси с житото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта