Кейк от моркови с ананас

Дата: 04.04.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г моркови
1 ч. ч. пудра захар
70 г разтопено масло
125 г сирене "Крема"
1/8 ч. л. настъргано индийско орехче
1/4 ч. л. сол
1 ч. л. канела
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
3 счукани зърна карамфил
4 ч. ч. пшенично брашно
4 яйца
6 -70 г меко масло
100 г кафява захар
150 г бяла захар
200-250 г консервиран ананас
1 капсула есенция ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Кейк от моркови с ананасМорковите се измиват и се настъргват. Яйцата се разбиват с разтопеното масло и кафявата захар. Щом поемат, постепенно се сипва и бялата захар. Разбива се около 8 минути.
2
Кейк от моркови с ананас 2Брашното се пресява, добавят се бакпулверът и содата бикарбонат. Сухата смес се изсипва постепенно в разбитите яйца, като се разбърква с дървена лъжица.
3
Кейк от моркови с ананас 3 Ароматизира се с настъргано индийско орехче, карамфил и канела, посолява се. Добавят се морковите и ситно нарязаният ананас и се разбърква добре.
4
Кейк от моркови с ананас 4Получената смес се прехвърля в намазнена и набрашнена тава. Кейкът се пече в предварително загрята на 150-160 градуса фурна около 40-45 минути. След това се оставя да се охлади.
5
Кейк от моркови с ананас 5Маслото и пудрата захар се разбиват с миксер. След това се ароматизират с ванилия, добавя се сиренето "Крема" и се разбива 4-5 минути, докато стане пухкав крем. Глазурата се нанася върху охладения морковен сладкиш. При сервиране може да се декорира с парченца морков.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта