Кейк от моркови с ябълки и глазура

Дата: 12.05.2005
Източник: Бон Апети
Кейк от моркови с ябълки и глазура
 
Необходими продукти:
300 г моркови
1 ч. ч. пудра захар
100 мл прясно мляко
200 г заквасена сметана
250 г извара
1 шепа стафиди за поръсване
1/4 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1 1/2 ч. ч. олио
1 1/2 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
3 яйца
2 ябълки
50 г орехови ядки
1/2 капсула ванилия (1 пакетче на прах)
 

Начин на приготвяне:
1
Кейк от моркови с ябълки и глазураПресятото брашно, содата бикарбонат, бакпулверът и солта се поставят в купа. Разбърква се.
2
Кейк от моркови с ябълки и глазура 2В друга купа се разбиват олиото и захарта. Като продължава да се разбива с миксер, последователно се добавят яйцата. Трябва да се хомогенизира добре.
3
Кейк от моркови с ябълки и глазура 3Обелените и почистени ябълки и морковите се настъргват. Разбъркват се с брашното. Добавя се яйчената смес, разбърква се добре и се налива в кръгла форма (диаметър 22 см), покрита с намазана с олио хартия за печене.
4
Кейк от моркови с ябълки и глазура 4Отгоре се поръсва със смлените орехови ядки. Пече се 50 минути при температура 160 градуса в предварително загрята фурна.
5
Кейк от моркови с ябълки и глазура 5Изварата и заквасената сметана се пасират заедно. В купичка се пресява пудрата захар и постепенно се налива кипналото прясно мляко. Ароматизира се с ванилията.
6
Кейк от моркови с ябълки и глазура 6Ароматизираната пудра захар постепенно се налива към изварата и сметаната. Сместа трябва да се хомогенизира добре.
7
Кейк от моркови с ябълки и глазура 7Щом кейкът се охлади, се изважда върху решетка и отгоре се намазва с глазурата. Поръсва се със стафиди. Оставя се да престои на хладно преди консумация.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


231 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта