Кифлички с пълнеж от сладко

Дата: 16.12.2013
Източник: Дамяна
ТИТЛА: Експериментатор
Кифлички с пълнеж от сладко
 
Необходими продукти:
500 г брашно , заедно с това за измесване брашно
150 г захар
1 пакетче сух мая
1/2 ч. л. сол
1 ванилия
1 с. л. лимонов сок
настъргана лимонова кора на половин лимон
50 г масло (олио, зехтин, мас)
за плънката:
100 г меко масло
конфитюр по избор (моят беше от кайсии)
1/2 ч. ч. едро счукани орехови ядки
 

Начин на приготвяне:
1
Кифлички с пълнеж от сладкоТестото се омесва с посочените продукти и се оставя да втасва във фурната на печката(фурната се затопля до 50 градуса и се изключва). Около 20 минути са достатъчни за удвояване на обема.
Омесва се отново, разделя се на 2 части. Всяка част се разточва на голяма кора (около 30 см).Разрязва се радиално на триъгълници. Маже се с мекото масло. В широкия край се поставя плънката. Завиват се на рулце и поставят в намаслена и набрашнена тавичка.
2
Кифлички с пълнеж от сладко 2Оставят се да втасват отново във фурната за около 25 минути. Намазват се с жълтъка, разбит с малко прясно мляко. Поръсват се със захар. Пекат се на 180 градуса за около 25 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2015
За мен големия майсторлък при кифличките, е да не изтече пълнежа по време на печене. Ако някой знае трикове, да казва. Аз гледам първоначално да опаковам конфитюра в нещо като контейнер, около който увивам останалото тесто. Но въпреки това на около 1/3 от кифличките им изтича пълнежа. А за тесто с 200гр. захар на килограм брашно, течните съставки (яйца, вода, мляко) трябва да са около 54% от брашното, т.е. 540мл. на килограм брашно.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2013
Това са кифлички подходящи за закуска, за следобедно кафе или просто за нездравословно похапване:). Може да се приготвят с всякакъв пълнеж - сладко, мармалад, захар, ядки, сушени плодове.Не съм правила, но чета с локум и халва... ето и моят вариант:
1.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2014
Който може да омеси тесто само от сухи съставки, моля да вдигне ръка! Рецептата не е точна. Посочете мляко или вода и колко се използва за замесването на тестото.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта