Лимонови мъфинчета
Лора и Стоян
4. |
Изпрати
лично съобщение |
03.11.2022 Тази рецепта или е объркана или е абсурдна.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
22.05.2015 За мен големия майсторлък при кифличките, е да не изтече пълнежа по време на печене. Ако някой знае трикове, да казва. Аз гледам първоначално да опаковам конфитюра в нещо като контейнер, около който увивам останалото тесто. Но въпреки това на около 1/3 от кифличките им изтича пълнежа. А за тесто с 200гр. захар на килограм брашно, течните съставки (яйца, вода, мляко) трябва да са около 54% от брашното, т.е. 540мл. на килограм брашно.
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
16.12.2013 Това са кифлички подходящи за закуска, за следобедно кафе или просто за нездравословно похапване:).
Може да се приготвят с всякакъв пълнеж - сладко, мармалад, захар, ядки, сушени плодове.Не съм правила, но чета с локум и халва... ето и моят вариант:
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
20.07.2014 Който може да омеси тесто само от сухи съставки, моля да вдигне ръка!
Рецептата не е точна. Посочете мляко или вода и колко се използва за замесването на тестото.
|
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...