Кисело-сладки патладжани

Дата: 18.10.2005
Източник: Бон Апети
Кисело-сладки патладжани
 
Необходими продукти:
100 г обезкостени зелени маслини
2 патладжана
2 домата
1 глава лук
1 к. ч. олио
3 с. л. винен оцет
2 с. л. каперси
1 с. л. кафява захар
сокът от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Кисело-сладки патладжаниПатладжаните се нарязват на еднакви кубчета. В тенджера с вода се слагат сокът от лимон и няколко лъжички сол, изсипват се патладжаните и се оставят да престоят 10-15 минути. След това се измиват, отцеждат се от водата и се подсушават.
2
Кисело-сладки патладжани 2Лукът се нарязва надребно и заедно с патладжаните се поставя в намазнена с олио тава. Пекат се около 20 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна. След това се добавят нарязаните на еднакви парчета домати.
3
Кисело-сладки патладжани 3Зеленчуците се посоляват и се поливат с разтворената в оцета захар. Добавят се каперсите и нарязаните на парченца маслини. Разбърква се. Пече се при температура 180-200 градуса още 15-20 минути. Охлажда се и се сервира като предястие или гарнитура.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта