Кисело зеле по хърватски

Дата: 07.02.2005
Източник: Бон Апети
Кисело зеле по хърватски
 
Необходими продукти:
1 глава кисело зеле
1 ч. л. червен пипер
2 дафинови листа
4 зрънца хвойна
4 с. л. олио
2 скилидки чесън
1 глава лук
50 г сланина
4 сурови наденици
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кисело зеле по хърватскиЛукът и чесънът се нарязват надребно и се запържват в тенджера с предварително загрятото олио около 5 минути на слаб огън. Подправя се със стритите зрънца хвойна и дафиновия лист.
2
Кисело зеле по хърватски 2Зеленчуците се оттеглят от котлона. Поръсва се червен пипер, добавя се част от нарязаното на ивици кисело зеле и тенджерата се връща на котлона. Задушаването продължава на тих огън.
3
Кисело зеле по хърватски 3Постепенно се добавят нарязаната на малки парчета сланина и останалото зеле. Задушава се 10 минути на тих огън под капак.
4
Кисело зеле по хърватски 4Отгоре се нареждат надениците, налива се 1 ч. ч. гореща вода и се поръсва с черен пипер. Задушава се още 30-40 минути под капак.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта