Кисело зеле с подправки по хърватски

Дата: 04.12.2009
Източник: Бон Апети
Кисело зеле с подправки по хърватски
 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
4 кренвирша
50 г сланина
1 ч. л. червен пипер
2 дафинови листа
4 зрънца хвойна
4 с. л. олио
2 скилидки чесън
1 глава лук
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът и чесънът се нарязват надребно и се запържват около 5 минути на слаб огън в тенджера с предварително загрятото олио. Подправя се със стритите зрънца хвойна и дафиновите листа.
2
Тенджерата се оттегля от огъня, поръсва се с червения пипер, добавя се част от нарязаното на ивици кисело зеле и се връща на огъня. Задушаването продължава на тих огън под капак.
3
Постепенно се добавят нарязаната на малки парчета сланина и останалото зеле. Задушава се 10 минути на тих огън под капак.
4
Отгоре се нареждат кренвиршите, нарязани на големи парчета, налива се 1 ч. ч. гореща вода, посолява се и се поръсва с черен пипер. Задушава се още 30–40 минути под капак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта