Киш Капрезе

Интересна комбинация между киш и салата Капрезе
Източник: Marina Zhelyazkova
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 23.11.2015
Киш Капрезе
 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
100 г краве масло
1 ч. л. сол
3-4 с. л. вода (студена)

за плънката:
1 пакетче сирене „Крема“
150 г сирене
2 яйца (големи)
сирене „Моцарела“
7-8 чери доматчета
магданоз

за соса „Песто“:
1 връзка босилек
3-4 ореха (или кедрови ядки)
5-6 с. л. зехтин
1 с. л. лимонов сок (или балсамов оцет)
2 с. л. настъргано сирене „Пармезан“ (или сирене „Пекорино
1 скилидка чесън (по желание)
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пресятото брашно се смесва със солта и маслото и сместа се претрива с ръце, докато се образуват маслени трохи. Налива се студената вода и се замесва маслено тесто.
2
Тестото се завива в прозрачно фолио и се оставя за 15 минути в хладилник. След това се разточва на кръгла кора, която се слага във форма за тарт. Набожда се с вилица и се запича за около 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
Плънката се приготвя като яйцата се разбиват и се смесват с двата вида сирене. Сместа се разпределя върху запеченото маслено тесто и кишът се пече, докато плънката се стегне.
4
Всички продукти за соса „Песто“ се пасират в блендер и се посолява на вкус.
5
Моцарелата се нарязва на шайби и се подрежда върху киша.
6
Пестото се изсипва отгоре и кишът се запича за още 5-6 минути, докато моцарелата леко се разтече.
7
Кишът се изважда от фурната и отгоре се подреждат разполовените чери доматчета. Поръсва се с наситнен магданоз, като по желание може да се добави и малко настърган пармезан (или настъргано сирене „Пекорино“).


Съвет:
Кишът може да се консумира както топъл, така и студен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: