Киш „Лорен“ с гъби

Дата: 28.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
150 г краве масло
1 яйце
сол на вкус
за плънката:
400 мл животинска сметана
250 г кафяви печурки
120 г бекон на кубчета
120 г сирене „Грюер“
3 жълтъка
1-2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Киш „Лорен“ с гъбиВ блендер се смесват брашното и солта, слага се маслото, нарязано на кубчета и се разбива. Прибавя се яйцето и отново се разбива за кратко.
2
Киш „Лорен“ с гъби 2Тестото се увива в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 30 минути. След това се разточва върху набрашнен плот.
3
Киш „Лорен“ с гъби 3Поставя се във форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 22 см, така че да покрие дъното и стените на формата.
4
Киш „Лорен“ с гъби 4Отгоре се слага хартия за печене, а върху нея – морска сол. Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор 15 минути със солта и 5 минути без нея. Не трябва да се зачервява. Охлажда се.
5
Киш „Лорен“ с гъби 5Гъбите се обелват, почистват се от пънчетата и се режат натънко.
6
Киш „Лорен“ с гъби 6Беконът се запържва до златисто в сгорещен тиган и се изважда.
7
Киш „Лорен“ с гъби 7В отделилата се мазнина се запържват гъбите.
8
Киш „Лорен“ с гъби 8Жълтъците се разбиват със сметаната, солта, пипера и индийското орехче.
9
Киш „Лорен“ с гъби 9Сиренето се настъргва.
10
Киш „Лорен“ с гъби 10Върху основата на киша се слагат половината от бекона, гъбите, сиренето и сметаната.
11
Киш „Лорен“ с гъби 11Следват останалите бекон, сирене и сметана. Накрая се подреждат останалите гъби.
12
Киш „Лорен“ с гъби 12Кишът се пече в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 40 минути.
13
Киш „Лорен“ с гъби 13Поднася се леко охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2016
Нямах тава за киш и за това го направих в по-дълбока - видът му не е съвършен, но вкусът е невероятен
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Понеже не намерих сирене грюер го замених с гауда. Стана много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта