Киш от праз и гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 20.02.2002
Киш от праз и гъби
 
Необходими продукти:
125 г брашно
75 г краве масло
1 яйце
1 пакетче мая
1 ч. л. сол
500 г праз
250 г гъби
2 яйца
400 г прясно мляко
4 с. л. кисело мляко
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Киш от праз и гъби
Брашното се загрява във фурна, а маята се разтваря в топла вода. Омесва се меко тесто от брашно, яйце, мая и сол. Прибавя се маслото и се оставя да втаса.
2
Киш от праз и гъби 2
В съд за варене на пара за 10 минути се поставя нарязаният на парчета праз, след което за още 15 минути се прибавят гъбите.
3
Киш от праз и гъби 3
От тестото се разточва кора и се поставя в кръгла тава, така че да покрива и стените. Разпределят се празът и гъбите.
4
Киш от праз и гъби 4
Яйцата и млякото се разбиват. Овкусяват се и се изливат в тавата.
5
Киш от праз и гъби 5
Кишът се пече 20 минути във фурна при температура 220 градуса, след което температурата се намалява на 160 градуса и се пече още 15-20 минути. Разрязва се на порционни парчета и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: