Киш с агнешко и коприва

Дата: 29.04.2010
Източник: Бон Апети
Киш с агнешко и коприва
 
Необходими продукти:
450 г агнешко месо от бут
200 мл течна сметана
3 яйца
3–4 с. л. ледена вода
1 щипка сол
125 г краве масло
250 г брашно
3 филии твърд, стар хляб
3–4 скилидки чесън
1 с. л. нарязан магданоз
1 с. л. дижонска горчица
1 червена чушка
200 г гъби
50 мл олио
1 глава лук (средно голяма)
300 г коприва
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Киш с агнешко и коприваВсички продукти за тестото се смесват в купа и внимателно се бъркат с дървена лъжица, докато се получи тесто. Оформя се топка и се оставя да преседи няколко часа. След това се разточва на кора и се разстила във формата за печене.
2
Киш с агнешко и коприва 2Месото се нарязва на средно големи кубчета, а копривата се бланшира за кратко във вряща подсолена вода.Лукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното олио. Прибавя се месото, нарязаните наситно гъби и се задушава, докато месото леко се зачерви. Добавя се копривата, нарязаната наситно чушка и скълцаните скилидки чесън. Когато плънката е готова, се оттегля от огъня и се овкусява с горчицата.
 

3
Киш с агнешко и коприва 3След като плънката се охлади, към нея се прибавя ситно стритата среда от хляба и накълцания магданоз. Върху тестото се разпределя плънката и отгоре се полива със заливката, приготвена от разбитите яйца и сметана, овкусена със сол и бял пипер.
4
Киш с агнешко и коприва 4Кишът се пече 30–40 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна.

Съветите на майстора:
Този вариант на киш е изцяло съобразен с българския вкус. Можете да го приготвите и като французите – с бекон и лук или домати.
Бутертестото замества успешно линцер тестото, но предимствата на второто е, че е многолистно и не се надува. Удобно е за работа, може да го приготвите и да го държите в хладилник, а когато решите, да го извадите и да приготвите всякакви тестени изделия, дори и десерти.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта