Киш с пушен бекон и круши

Дата: 11.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
150 г извара
100 мл олио от гроздови семки
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
брашно за плота
за плънката:
3 круши
100 г бекон
80 г синьо сирене
75 г сирене „Грюер”
1 глава лук
2 яйца (размер М)
200 г животинска сметана
4 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Киш с пушен бекон и круши
Изварата се слага в марля и се изстисква, за да се отдели водата. Сипва се в голяма купа.

 


2
Киш с пушен бекон и круши 2
В дуга купа се смесват брашното, бакпулверът и солта и после се сипват при изварата. Наливат се олиото и 3 с. л. ледена вода, разбърква се хубаво. Полученото тесто се увива във фолио за свежо съхранение и се оставя за половин час в хладилник.

 


3
Киш с пушен бекон и круши 3
Крушите се нарязват на четвъртини, почистват се и после се нарязват на тънки филийки. Лукът и мащерката се наситняват.

 


4
Киш с пушен бекон и круши 4
Беконът се нарязва на едри кубчета и се запържва в сух сгорещен тиган, докато стане хрупкав и кафеникав на цвят.

 


5
Киш с пушен бекон и круши 5
В съда се добавя лукът и след като омекне се слагат крушите и мащерката. Задушават се за около 2 минути и се подправя със сол и черен пипер.

 


6
Киш с пушен бекон и круши 6
Яйцата се разбиват със сметаната с тел, прибавя се натрошеното синьо сирене и настърганото сирене „Грюер“. Подправя се със сол и черен пипер.

 


7
Киш с пушен бекон и круши 7
Тестото се разточва върху набрашнен плот, слага се в кръгла форма за тарт с махащо се дъно и незалепващо покритие, с диаметър 30 см. Трябва да бъдат покрити дъното и стените.

 


8
Киш с пушен бекон и круши 8
Фурната се загрява на 160 градуса с включен вентилатор. Сместа с бекона и крушите се изсипва върху тестото, отгоре се залива с яйчената смес.  Пече се около 40 минути.

 


9
Киш с пушен бекон и круши 9
Преди да се сервира се оставя да се охлади леко.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


405 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта