Киш с пушен бекон и круши

Както знаете с плънката на киша може да се импровизира според вкуса. Ние избрахме една комбинация от плодове, бекон и сирена
Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
150 г извара
100 мл олио от гроздови семки
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
брашно за плота

за плънката:
3 круши
100 г бекон
80 г синьо сирене
75 г сирене „Грюер”
1 глава лук
2 яйца (размер М)
200 г животинска сметана
4 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Киш с пушен бекон и круши

Изварата се слага в марля и се изстисква, за да се отдели водата. Сипва се в голяма купа.

 


2
Киш с пушен бекон и круши 2

В дуга купа се смесват брашното, бакпулверът и солта и после се сипват при изварата. Наливат се олиото и 3 с. л. ледена вода, разбърква се хубаво. Полученото тесто се увива във фолио за свежо съхранение и се оставя за половин час в хладилник.

 


3
Киш с пушен бекон и круши 3

Крушите се нарязват на четвъртини, почистват се и после се нарязват на тънки филийки. Лукът и мащерката се наситняват.

 


4
Киш с пушен бекон и круши 4

Беконът се нарязва на едри кубчета и се запържва в сух сгорещен тиган, докато стане хрупкав и кафеникав на цвят.

 


5
Киш с пушен бекон и круши 5

В съда се добавя лукът и след като омекне се слагат крушите и мащерката. Задушават се за около 2 минути и се подправя със сол и черен пипер.

 


6
Киш с пушен бекон и круши 6

Яйцата се разбиват със сметаната с тел, прибавя се натрошеното синьо сирене и настърганото сирене „Грюер“. Подправя се със сол и черен пипер.

 


7
Киш с пушен бекон и круши 7

Тестото се разточва върху набрашнен плот, слага се в кръгла форма за тарт с махащо се дъно и незалепващо покритие, с диаметър 30 см. Трябва да бъдат покрити дъното и стените.

 


8
Киш с пушен бекон и круши 8

Фурната се загрява на 160 градуса с включен вентилатор. Сместа с бекона и крушите се изсипва върху тестото, отгоре се залива с яйчената смес.  Пече се около 40 минути.

 


9
Киш с пушен бекон и круши 9

Преди да се сервира се оставя да се охлади леко.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: