Киш с целина и гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 с. л. олио
200 г брашно
100 г маргарин
3-4 с. л. студена вода
1 с. л. маково семе
1 ч. л. червен пипер
2 щипки сол
200 г печурки
150 г кашкавал
30 г краве масло
1/2 кофичка кисело мляко
3 яйца
1 глава целина (300 г)
3-4 стръка копър
2 щипки индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Киш с целина и гъби
Брашното се пресява и се смесва със солта, маковото семе и червения пипер. След това се слага маргаринът, намачква се, налива се малко студена вода и се замесва тесто. Оставя се да отпочине 15 минути, покрито.
2
Киш с целина и гъби 2
Отпочиналото тесто се разточва на тънка кора с диаметър, по-голям от диаметъра на тавата (25-30 см). Пренася се в тавата и краищата се прилепват по стените на съда. Поръсва се обилно с 1/3 от настъргания кашкавал.
3
Киш с целина и гъби 3
Целината се нарязва на тънки пръчици, след което се пържи за кратко в нагорещеното олио. Прибавят се 2 с. л. вода и се задушава, докато омекне и водата се изпари (около 10 минути).
4
Киш с целина и гъби 4
Гъбите се нарязват на филии и се пържат в нагорещеното масло. След това се разпределят върху блата. Поръсва се с индийско орехче и се посолява. Отгоре се разпределя омекналата целина.
5
Киш с целина и гъби 5
Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко, посоляват се и ястието се залива с приготвената смес. Отгоре се поръсва с нарязания наситно копър и се покрива с останалия настърган кашкавал.
6
Киш с целина и гъби 6
Кишът се пече в силно нагорещена фурна (температура 200 градуса), като решетката е поставена най-отдолу. След 15 минути температурата се намалява до 180 градуса и ястието се поставя по средата на фурната. Пече се до готовност.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: