Клафути с череши

Дата: 06.08.2013
Източник: Бон Апети
Клафути с череши
 
Необходими продукти:
500 г череши
120 г брашно
150 г захар
5 яйца
200 мл животинска сметана
200 мл прясно мляко
40 г краве масло
100 г бадемов марципан
3 с. л. амарето
1 ванилия
масло за намазване
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Клафути с череши
В купа се смесват яйцата, млякото, сметаната, амарето, захар, ванилия и разтопено масло, брашното и се бърка с телена бъркалка.

 


2
Клафути с череши 2
Черешите се обезкостяват и се слагат във форма за печене, намазана с масло.
 

3
Клафути с череши 3
Залива се с тестото и се разпределя нарязания на кубчета марципан.

 


4
Клафути с череши 4
Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 35–40 минути. Изважда се и се поръсва с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Първият път не се получи заради фурната, но вторият беше успешен!
7.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2015
Лолита, бадемовият марципан е неповторим като продукт и няма подходящ заместител. Ако все пак решиш да го замениш с нещо друго, може да сложиш накълцани сурови или печени бадеми (по твой вкус), начупени бисквити Амарети или малко бадемова есенция, но при всички случаи ще е различно!
6.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2015
Дали бадемовия марципан може да се замести с нещо ?
5.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2015
Васил, няма грешка. Както многократно сме коментирали и в предаването, принципно времето за печене зависи от самата фурна, тъй като всяка фурна пече по различен начин. Ние изпекохме сладкиша за 35-40 минути в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор) и се получи чудесно.
4.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2015
35 минути на 220 с вентилатор? И не стана на въглен ? Има някаква грешка
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


355 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта