Класически киш с праз, бекон и сметана

Дата: 30.04.2010
Източник: Бон Апети
Класически киш с праз, бекон и сметана
 
Необходими продукти:
300 г праз
чери доматчета
кълнове по желание
сол и бял пипер на вкус
зехтин на вкус
200 г краве масло
150 г кашкавал
50 мл течна сметана
250 г бекон
300 г сирене (извара)
350 г брашно
чипс от листа босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Класически киш с праз, бекон и сметанаОт маслото и брашното се прави меко тесто, което се оставя в хладилник за 20 минути. Изважда се и се разстила в подходяща форма за печене.
2
Класически киш с праз, бекон и сметана 2Празът и беконът се режат на кубчета и се задушават с 25 мл вода. По желание може да се добавят 1–2 с. л. зехтин. След като се задушат, се добавят натрошеното сирене, сметаната, овкусява се със сол и пипер и тиганът се дръпва от огъня.
3
Класически киш с праз, бекон и сметана 3Сместа се сипва върху тестото, като отстрани трябва да остане сух бордюр от тестото, широк не повече от 1,5 см.
4
Класически киш с праз, бекон и сметана 4Предястието се пече около 7–8 минути на 190 градуса. Поръсва се с настъргания кашкавал и се пече отново около 5–6 минути до златиста коричка. Украсява се по желание и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


302 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта