Класически крем „Брюле“ с мариновани ананас и ягоди

Дата: 02.11.2009
Източник: Бон Апети
Класически крем „Брюле“ с мариновани ананас и ягоди
 
Необходими продукти:
3 жълтъка
30 г захар
10 мл сметана
1 ванилия
20 г ягоди
30 г ананас
10 мл ром
20 г кафява захар за карамелизиране
 

Начин на приготвяне:
1
Сметаната се загрява, без да кипва, и внимателно се налива към жълтъците, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка. Прецежда се и се прибавя захарта.

2
Съдът се поставя на водна баня и сместа се вари при непрекъснато разбъркване до сгъстяване. Дръпва се от огъня и се слага в друг съд с лед, за да се охлади. Прибавя се ванилията и се налива в подходящи чаши или купички.

3
Кафявата захар се поръсва върху готовия крем и се карамелизира с горелка.

4
Декорира се с предварително маринованите в рома парченца ананас и ягоди.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта