Клин със скрипалец

Рецепта от кърджалийския край
Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2008
Клин със скрипалец
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
3-4 с. л. олио
2 шепи скрипалец
2-3 с. л. царевично брашно
1 к. ч. олио
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Клин със скрипалец
Брашното се смесва с олиото и солта и се замесва тесто, което се разделя на две топки.
2
Клин със скрипалец 2
Разточват се много тънки кори и едната се полага върху намазнена тава.
3
Клин със скрипалец 3
Нарязаният наедро скрипалец се поставя в купа и се поръсва с царевично брашно и сол.
4
Клин със скрипалец 4
Прибавят се малко вода и олио и се разбърква.
5
Клин със скрипалец 5
Получената смес се разпределя върху кората в тавата и се покрива с другата кора.
6
Клин със скрипалец 6
Пече се върху котлон от едната страна, след което се обръща, за да се изпече и от другата страна (като палачинка).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: