Клин

(Село Свирачи)
Източник: Бон Апети
Дата: 07.05.2005
Клин
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 ч. л. сол
извара
мас
2 яйца


Начин на приготвяне:
1
Клин
Брашното се поръсва със сол, налива се вода (колкото поеме) и се замесва тесто. Разпределя се на 4 топки, които се разточват на тънки кори и се изпичат, като две от тях се оставят сурови.
2
Клин 2
Тавата се намазва с мас. Слага се първата сурова кора, поръсва се с разбитите яйца, изварата и неразтопената мас. Процедурата продължава, докато се наредят всички изпечени кори.
3
Клин 3
Най-отгоре се слага втората сурова кора. Пече се под връшник, като преди това се поръсва с малко вода.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: