Клуб-сандвич с бекон, „Чедър” и домашен чипс

Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2010
Клуб-сандвич с бекон, „Чедър” и домашен чипс
 
Необходими продукти:
12 филии хляб тост
4 с. л. диетична майонеза (за намазване)
2 с. л. дижонска горчица
1 маруля
200 г бекон (нарязан на тънко)
8 резена сирене „Чедър“ за тост
400 г картофи
1 червена чушка за украса
олио за пържене на чипса



Начин на приготвяне:
1
Върху първата филия се маже тънък слой майонеза, след това се покрива с нарязана наситно маруля. Лентите бекон се пекат на тиган, докато станат хрупкави, слагат се върху марулята и се покриват с лист от сиренето.
2
Втората филия се маже с тънък слой горчица и се поставя върху филийката с плънката. След това процедурата се повтаря. Най-отгоре се поставя и третата филия, намазана с горчица. Сглобеният сандвич се поставя върху умерено загрят тефлонов тиган и се пече 2–3 минути, след което се обръща и се пече отново 2–3 минути.

3
Картофите се измиват и се обелват. Режат се на тънки лентички и се подсушават с кухненска хартия, за да станат хрупкави при пърженето. Пържат се до златисто и се слагат върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.
4
Сандвичът се поднася, като се реже по диагонал. Може да се забучи с клечка за зъби за по-голяма стабилност. Картофените лентички се поставят около сандвича, а с нарязаната на много малки кубчета червена чушка се декорира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2016
Уникални сандвичи. С мъжа ми потропвахме с крачета от кеф. Чипсът обаче го нарязах с картофобелачка и го изпекох
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: