Коблер с праскови

Дата: 26.07.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг праскови
180 г захар
1/2 лимон
3 с. л. царевично нишесте
1/2 ч. л. канела
за тестото:
320 г брашно
120 г захар
100 мл прясно мляко
120 г краве масло
10 г бакпулвер
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Коблер с праскови
Прасковите се потапят в тенджера с вряща вода за 30 секунди, след това се изваждат и се поставят в купа с ледена вода.

 


2
Коблер с праскови 2
Oбелват се и се нарязват на кубчета. Поставят се в купа. Добавят се сокът от лимона, нишестето, захарта и канелата и се разбърква.

 


3
Коблер с праскови 3
В купа се смесват брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и маслото и се размесва докато се образуват трохи. Налива се прясното мляко и се бърка до получаването на ронливо тесто.

 


4
Коблер с праскови 4
Плодовете се поставят в керамична тава и отгоре се поставят накъсани парченца от тестото, така че да покрият плътно прасковите.

 


5
Коблер с праскови 5
Сладкишът се пече в загрята на 190 градуса фурна,  с вентилатор, за около 45 минути. Сервира се охладен.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2016
Много се хареса на всички - дори не успях да го снимам, бързо свърши
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта