Кокосов сладкиш

Дата: 20.10.2015
ТИТЛА: Експериментатор
Кокосов сладкиш
 
Необходими продукти:
1,2 л прясно мляко
2 ч. ч. захар
7 с. л. грис
200 г кокосови стърготини
4 ванилии
2 яйца
100 мл олио
2 с. л. какао
200 г брашно
1 пакетче бакпулвер
 

Начин на приготвяне:
1
Слагаме прясното мляко заедно с 1 ч. ч. захар на котлона. Щом заври, сипваме грисът на тънка струйка е бъркаме, докато сместа започне да се сгъстява.
2
Дърпаме съда от котлона и добавяме кокосовите стърготини. Разбъркваме добре, докато получим гъст крем и прибавяме 2 ванилии.
3
В отделен съд разбиваме яйцата, заедно с останалата захар, до побеляване. Добавяме олиото, 200 мл прясно мляко и какаото. Разбиваме с миксер и малко по малко добавяме брашното, предварително смесено и пресято заедно с бакпулвера и другите 2 ванилии.
4
Изсипваме половината от сместа за блата в намазнена тава, с диаметър 26 см и печем около 10 минути в предватително загрята на 170 градуса фурна.
5
Изваждаме блата от фурната и върху него разпределяме кокосовия крем. Заглаждаме хубаво с шпатула и отгоре изсипваме другата половина от сместа за блата.
6
Връщаме тавата отново във фурната и печем още около 20 минути.
7
След като изстине, сладкишът може да се украси с шоколадова глазура или с кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2015
Много добре изглежда сладкиша- апетитно и вкусно !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта