Коледни меденки

Дата: 13.01.2016
Източник: Zdravka Rumenova
ТИТЛА: Експериментатор
Коледни меденки
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
2 с. л. мед
1 ч. л. сода за хляб
2 ч. л. канела
брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Смесваме всички посочени продукти, като слагаме брашно, колкото поеме сместа, така че да замесим меко тесто за разточване.
2
Разточваме тестото на кора, с дебелина от около 1 см.
3
С помощта на формички с коледни мотиви изрязваме сладки.
4
Слагаме ги в тава, застлана с хартия за печене и ги печем в загрята на 180-200 градуса фурна, докато леко се зачервят.

5
Сладките се оставят да изстинат напълно и след това се украсяват с шоколад, захарен фондан или с крем.



Съвет:
В рецептата аз съм използвала захарна декорация, но може и просто да поръсите сладките с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта