Коледни сладки „Пъзел“

Дата: 22.12.2015
Източник: Бон Апети
Коледни сладки „Пъзел“
 
Необходими продукти:
280 г брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
150 г краве масло
100 г пудра захар
1 яйце
1 бурбонска ванилова захар
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил
1 щипка индийско орехче
1 щипка карамфил
декоративни мини перли за украса
пудра захар
 

Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват брашното, ваниловата захар, бакпулверът, канелата, джинджифилът, индийското орехче, карамфилът и солта.
2
В друга купа се сипват маслото и захарта и се разбиват, докато се получи пухкава консистенция. Добавя се яйцето и пак се разбива.
3
Маслената смес се добавя към сухата и се забърква тесто. Разточва се на тънка кора между два листа хартия за печене и се прибира във фризер, за да стегне.
4
След това, с помощта на формички, от тестото се изрязват бисквити, като се режат големи квадрати или кръгове, в които се оформят „звездички“ или „елхички“. Тестото около формите се прорязва така, че да стане като пъзел. Останалото тесто се разточва наново и от него също се изрязват бисквити. Ако има нужда се прибират в хладилник отново – за да стегне тестото.
5
Сладките се подреждат в тава с незалепващо покритие, като помежду им трябва да има разстояние. Пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна (с вентилатор), до готовност – около 8 минути.
6
Охлаждат се много добре и внимателно се изваждат от тавата. „Елхичките“ и „звездичките“ от пъзела се намазват със смес от пудра захар и вода, и се поръсват с декоративни перли. Оставят се да изсъхнат и са готови.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта