Коледни звезди с бадеми

Дата: 03.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 1/2 ч. ч. сурови бадеми
3 белтъка (от яйца размер L)
1 лимон
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. бакпулвер
3 2/3 ч. ч. пудра захар
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Коледни звезди с бадеми
Бадемите се бланшират за 30 секунди във вряла вода, след това се потапят в студена и се обелват.

 


2
Коледни звезди с бадеми 2
Подсушават се и се смилат. Смесват се в купа, заедно с 2/3 ч. ч. пудра захар, настърганата кора от лимона и 1 с. л. от неговия сок, канелата и бакпулвера.

 


3
Коледни звезди с бадеми 3
Белтъците се разбиват със солта и 2 с. л. лимонов сок на пяна. Наливат се към останалата пудра захар, която предварително се пресява. Разбърква се и половин чаша от сместа се запазва за глазура.


 


4
Коледни звезди с бадеми 4
Двете смеси, бадемовата и белтъчната, се съединяват. Разбърква се с лъжица, като трябва да се получи тесто, което да е лепкаво, като масленото, да не е така ронливо.

 


5
Коледни звезди с бадеми 5
Разточва се на кора с дебелина 1 см между два листа пергаментова хартия и се изрязват звезди, с подходяща формичка.

 


6
Коледни звезди с бадеми 6
Намазват се със заделените белтъци. Пекат се в загрята на 150 градуса фурна с вентилатор за около 25 минути. След това се охлаждат. Могат да се съхраняват в буркан или кутия поне месец.

 


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2016
Уникални станаха-много са вкусни!!!
4.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Габриела, една чаена чаша се равнява на около 150-160 г, в милилитри е 250 мл.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Здравейте,имам въпрос - на колко грама се равнява горе-долу една чаена чаша ? :)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Не можем да открием друга причина освен да си прибавила повече от белтъчната смес или са били по-големи яйцата. Решението в такъв случай се да се уплътни сместа с още бадеми.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Здравейте, вчера се опитах да направя сладките и всичко вървеше добре, докато не съединих двете смеси. Получи се доста мека и лепкава маса, по-скоро като крем, отколкото тесто. Къде според вас е проблема, стриктно съм се придържала към посочените от вас указания? Благодаря предварително!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта