Коледно бонфиле с червено зеле

Обвито в ароматна хрупкава коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2011
Коледно бонфиле с червено зеле
 
Необходими продукти:
2 свински бонфилета (500 г общо)
1 скилидка чесън
2 с. л. брашно
2 с. л. олио
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус

за коричката:
150 г бял хляб тип “Резина”
20 г краве масло
2 белтъка
2 стръка магданоз
2 стръка мащерка
2 стръка розмарин
сол и пипер меланж на вкус

за зелето:
250 г червено зеле
1 зелена ябълка
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
1 с. л. краве масло
1 с. л. мед
2 с. л. балсамов оцет
1/4 ч. л. канела
1/4 ч. л. карамфил
1/4 ч. л. индийско орехче



Начин на приготвяне:
1
Коледно бонфиле с червено зеле

Чесънът се смачква и заедно с дафиновия лист се слагат в загрятото олио, колкото да пуснат ароматите си. После се изваждат. Бонфилето се почиства от ципите. Краищата му се изрязват, отделят се за друго ястие.


2
Коледно бонфиле с червено зеле 2

Другата част от месото се овалва в брашното и се запържва в същата мазнина, на силен огън,  до златисто.


3
Коледно бонфиле с червено зеле 3

Всички съставки за коричката се слагат в блендер, разбиват се и получената паста се оставя да почине за 15 минути в хладилник. После се разделя надве и всяка се слага между две парчета фолио за свежо съхранение. Разточва се и се маха горното фолио.


4
Коледно бонфиле с червено зеле 4

Поставят се бонфилета и се навиват рула, така че пастата да обгърне месото от всички старни.


5
Коледно бонфиле с червено зеле 5

Фолиото се отстранява, месото се слага в тава, леко се залива с олио и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.


6
Коледно бонфиле с червено зеле 6

Лукът за гарнитурата се нарязва на тънки ивички и се сотира в същата мазнина от месото, докато стане карамелен.


7
Коледно бонфиле с червено зеле 7

Към него се прибавят ябълките, обелени и нарязани на кубчета, налива се и малко вода.


8
Коледно бонфиле с червено зеле 8

Когато омекнат, се слагат наситнения чесън, зелето, нарязано на тънък жулиен, канелата, карамфила, индийското орехче, маслото, сол и черен пипер. Оставя се на слаб огън за 30–40 минути. Накрая се добавят меда и балсамовия оцет. Разбърква се, остява се на огъня за 2–3 минути и съдът се дърпа от котлона. В чинии се прави канапе от зелето и отгоре се слагат бонфилетата, нарязани на парчета.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2013
Трябваше ми гарнитура за свинско месо и направих предложената втази рецепта. Много вкусно зеле! Ароматно и нетрадиционно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: